Első Magyar Akkumulátor Hasznosító

Felelősség a környezetért:

A Konzorcium tagja vállalják, hogy hulladék begyűjtési és hasznosítási tevékenységük során a környezetvédelmi szempontokat kiemelten kezelik. Ennek értelmében a begyűjtést a vonatkozó hazai környezetvédelmi előírások alapján végzik, a szállítás során az ADR szabályait maradéktalanul betartják és csak olyan akkumulátor feldolgozónak értékesítenek, amelynek technológiája megfelel az EU által deklarált- és tagállami szinten részletesen szabályozott kritériumoknak. A Konzorcium célja, hogy a támogatási mennyiségektől függetlenül maximális mértékben biztosítsa a Mo-on keletkező selejt ólomakkumulátorok begyűjtését és hasznosítását.

Felelősség a projektért:

Konzorciumunk az első, akivel az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség szerződést kötött a nem közszolgáltatói szféra szereplői közül. Ezért különösen fontos számunkra, hogy mintaértékű szolgáltatással jelezzük a hazai hasznosító ipar komolyságát, elhivatottságát.

Konzorciumi szereplők:

A Konzorcium vezetője az Inter-Metalex Kft., az Inter-Metal Csoport anyacége. A cégcsoport 7 telephellyel működik az országban, fő profilja a vasfém, nemvas fém, elektronikai, papír és műanyag hulladékok begyűjtése és hasznosítók felé értékesítése. Tavaly a cégcsoport forgalma elérte a 17 mrd forintot.

Az Ereco Zrt. három MÉH vállalalat privatizációja után jött létre a 90-es évek elején. Azóta Magyarország egyik meghatározó fémhulladék kezelője. Az elmúlt 3 évben 20 ezer tonna savas ólomakkumulátor begyűjtését biztosította.

A Banner Batterien Hungária Kft. a világszerte népszerű Banner gépjármű indító akkumulátorok hazai forgalmazója. A Banner Kft. inverz logisztika alkalmazásával a forgalmazási pontokon visszavett hulladék akkumulátorokat saját begyűjtő-járattal gyűjti, majd hasznosítóhoz szállíttatja. Az így begyűjtött lemerült, hulladék akkumulátorokból kinyert ólomból ismét Banner indítóakkumulátor lehet.